Latar Belakang

Sidratul Enterprise ditubuhkan  pada tahun 1995 dan merupakan sebuah syarikat yang di miliki sepenuhnya oleh bumiputera.Penubuhan syarikat ini adalah inisiatif pengasasnya iaitu Tuan Haji Ahmad Tajuddin bin Arshad  untuk menyediakan keperluan kepada permintaan yang tinggi terhadap industri berasaskan bioteknologi dalam pasaran.Penubuhan syarikat ini bertujuan memperkenalkan dan mempraktikkan amalan pengilangan islam secara meluas di seluruh Negara yang juga bertaraf IMP dan Halal.

Produk utama yang dihasilkan di syarikat ini ialah makanan dan minuman serta barangan kosmetik yang berasaskan sumber-sumber yang halal,natural dan organik serta produk-produk yang dihasilkan disyarikat ini melalui proses-proses R&D bagi mengelakkan bahan-bahan kimia yang meragukan dan tidak halal. Produk yang dihasilkan juga menggunakan bahan-bahan yang berasal dari timur tengah seperti minyak zaitun, delima, saffron, buah tin, kurma, kismis dan banyak lagi serta menggunakan ekstrak semula jadi buah-buahan dan pewarna daripada makanan.

Menyedari keperluan pelancongan muslim masa kini, Sidratul Corporation memperkenalkan satu bentuk pelancongan yang dinamakan sebagai IMP Halal Tourism sebagai pengeluar produk makanan dan minuman halalan Toyyiba, Sidratul Corporation komited dalam melaksanakan IMP Halal Tourism bagi memperkenalkan kepada pelancong mengenai prinsip-prinsip kesucian rohani dan jasmani berlandaskan syariah dan hukum-hukum islam .

Hubungi Kami

Sidratul Corporation

No. 11 Jalan Industri 1, Taman Perindustrian IKS MIEL, 33010 Kuala Kangsar,Perak Darul Ridzuan

Tel : + 605-773 1668
Fax : + 605-776 5668
Emel:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.sidratul.com

Waktu Operasi

Dimaklumkan waktu operasi kami adalah seperti berikut:

Isnin-Khamis: 8pg - 6ptg

Jumaat: 8pg-5ptg

Sabtu: 8pg - 1ptg

Ahad: Tutup

Mengenai Kami

Sidratul Enterprise ditubuhkan pada tahun 1995 dan merupakan sebuah syarikat yang dimiliki sepenuhnya oleh golongan Bumiputera.

Penubuhan syarikat ini bertujuan memperkenalkan dan mempraktikkan amalan pengilangan Islam secara meluas di seluruh negara.